Dr. Kökönyei Gyöngyi - Titokzatos testi tüneteink

Kiadó: Terc Kft

Oldalak száma: 143

Borító: papír, puhakötés

Súly: 289 gr

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2014

1 990 Ft

Dr. Kökönyei Gyöngyi pszichológus könyve a mindenkit foglalkoztató témák közül azokat a lelki tényezőket tekinti át módszeresen, amelyek testi tüneteket is kiválthatnak.

Makacs fejfájás, hát- vagy hasfájás, esetleg régóta kísértő fáradékonyság? "Ó, ennek biztosan lelki okai vannak!" - vágják rá sokan, ha bármiféle betegségről hallanak ismerőseik körében. A szomatizáció gondolata - vagyis az a nézet, hogy lelki tényezők képesek testi tüneteket kiváltani - manapság széles körben divatossá vált. Ám a tekintetben már nagy a tájékozatlanság, hogy miféle lelki tényezőkről és miféle tünetekről lehet itt szó.

Ebben a zűrzavarban tesz rendet dr. Kökönyei Gyöngyi Titokzatos testi tüneteink című könyve. Az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének munkatársa tudományos eredményekre alapozva módszeresen áttekinti a pszichoszomatikus betegségek fajtáit és az ezek hátterében meghúzódó lelki jellemzőket és történéseket. A közérthető, kérdés-felelet formát követő könyv számtalan olyan témát tárgyal, amely mindenkit foglalkoztat.

A test egészségét nagyban segítheti az egészséges gondolkodás - ehhez pedig igencsak jól jön, ha új, megbízható ismeretekre teszünk szert és megtanulunk helyesebben gondolkodni a betegségekről