Dr. Tárnok Zsanett: Szülőnek lenni jó!

Nincs raktáron

Mindent megtenne azért, hogy igazán jó szülő lehessen, de tele van kétségekkel? Sokszor nem ért egyet a párjával a nevelési kérdésekben? Az interneten fellelt ellentmondásos információk is csak még jobban elbizonytalanítják? Szeretné tudni, hogy vajon tényleg jól csinálja-e?

Ezek természetes kételyek, amelyek a legtöbb szülőt foglalkoztatják. Hiszen a kudarcérzés garantált a gyermeknevelés során. Valójában azonban nem az a baj, ha nehézségek adódnak. A baj akkor van, ha a szülő - mivel túl jó akar lenni -, nem engedi meg magának, hogy hibázzon: túlságosan fél, hogy valamit elront, fél, hogy gyermeke esetleg hiányt szenved valamiben. Pedig nem ettől kell megvédenünk magunkat vagy a gyermekünket, hanem azt kell megtanulnunk, hogyan küzdhetünk meg a problémákkal.

A Szülőnek lenni jó! nem konkrét gyakorlati tippeket próbál adni, hiszen nincsenek egységes nevelési receptek, ahogy nincsenek egyforma emberek és családok sem. Ehelyett a gyakorlati gyermek- és családpszichológus szemével, a tényleges tapasztalatok alapján a legjellemzőbb problémákat járja körül a csecsemőkortól a serdülőkor végéig, közérthetően és olvasmányosan.

1.990 Ft