Dr. Tárnok Zsanett - Szülőnek lenni jó!

Kiadó: Terc Kft

Oldalak száma: 142

Borító: papír, puhakötés

Súly: 219 gr

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2014

1 990 Ft

A könyv 72 fontos nevelési kérdést tárgyal - a csecsemőkortól kezdve egészen a serdülőkorig, a felnőtté válás küszöbéig. Ízelítőül néhány: Miért fél a gyerek az idegenektől? Baj-e, ha képzeletbeli lényekkel beszélget? Megőrjít ez a gyerek - miért kérdezi állandóan, hogy 'miért'? Mit lehet tenni, ha földre dobja magát a boltban? Miért van az, hogy utálja az iskolát vagy egész nap csak a számítógép előtt ül? Mire figyelmeztet, ha jó tanulóból hirtelen rossz tanulóvá válik? 

Mindent megtenne azért, hogy igazán jó szülő lehessen, de tele van kétségekkel? Sokszor nem ért egyet a párjával a nevelési kérdésekben? Az interneten fellelt ellentmondásos információk is csak még jobban elbizonytalanítják? Szeretné tudni, hogy vajon tényleg jól csinálja-e?

Ezek természetes kételyek, amelyek a legtöbb szülőt foglalkoztatják. Hiszen a kudarcérzés garantált a gyermeknevelés során. Valójában azonban nem az a baj, ha nehézségek adódnak. A baj akkor van, ha a szülő - mivel túl jó akar lenni -, nem engedi meg magának, hogy hibázzon: túlságosan fél, hogy valamit elront, fél, hogy gyermeke esetleg hiányt szenved valamiben. Pedig nem ettől kell megvédenünk magunkat vagy a gyermekünket, hanem azt kell megtanulnunk, hogyan küzdhetünk meg a problémákkal.

A Szülőnek lenni jó! nem konkrét gyakorlati tippeket próbál adni, hiszen nincsenek egységes nevelési receptek, ahogy nincsenek egyforma emberek és családok sem. Ehelyett a gyakorlati gyermek- és családpszichológus szemével, a tényleges tapasztalatok alapján a legjellemzőbb problémákat járja körül a csecsemőkortól a serdülőkor végéig, közérthetően és olvasmányosan.