Szülés tudatos jelenlétben

ÚJ - CSAK NÁLUNK

Kiadó: Lelki Köldökzsinór Egyesület

Oldalak száma: 494

Borító: puha kötés

Méret: 150 mm x 228 mm x 20 mm

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2021.

5 999 Ft

Nancy Bardacke szülésznő, mindfulness-tanár és a Mindfulness-alapú szülés és szülői nevelés (MBCP) program alapító igazgatója 1971 óta segíti a szülő családokat. Bábaként eltöltött sok éve alatt Nancy részt vett szüléseken otthonokban, szülőházakban és kórházakban. Régóta gyakorolja a meditációt, 1994-ben kezdte meg szakmai képzését a Mindfulness-alapú stresszcsökkentésben (MBSR) Joh Kabat-Zinn, Phd-nél. Miután Nancy több éven át tanította az MBSR-t, elkezdte azt a várandós nők és partnereik igényeihez igazítani, és létrehozta az MBCP programot. 1998 óta az MBCP program több mint ezer várandós szülőnek nyújtott segítséget. Amellett, hogy az MBCP programot vezeti a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem Orvosi Központjának Osher Center for Integrative Medicine Központjában, Nancy mindfulness workshopokat tart várandós szülőknek és egészségügyi szolgáltatóknak, valamint MBCP-oktatóknak tart képzéseket az Egyesült Államokban és külföldön.

"A mindfulness bevezetése a szülés folyamatába minden szempontból ajánlott: csökkentheti a félelmet és a stresszt és minden érintett számára előnyökkel jár, gazdagabbá teheti a szülés élményét. Mindössze annyi szükséges, hogy gyakoroljuk azokat a technikákat, amelyeket Nancy Bardacke olyan világosan elmagyaráz ebben a könyvben. Sőt, azt tapasztalhatjátok, hogy a tudatos jelenlétre való készség és az általa megszerzett ismeretek alkalmazhatóak a szülői tevékenységre és az élet mindent területére." 

(Andrew Weil, MD, New York Times bestseller író)

"Gyönyörűen megírt könyv. Ez egy ritka dolog, egy igazi áttörő pillanat a szülés és a szülői nevelés területén. Az ősi bölcsesség, a modern, bizonyítékokon alapuló tudomány ötvözésével a könyvben található gyakorlatok megváltoztatják az életét. Kötelezően ajánlom várandós szülőknek, szülésznőknek és más, a szüléssel foglalkozó szakembereknek, valamint mindazoknak, akik szeretnének bepillantást nyerni abba, hogy mit nyújthat számunkra a nagyszerű mindfulness-tanítás."

(Mark Williams, a Tudatos jelenléttel a depresszión keresztül című bestseller szerzője)

"A Mindful Birthing egyedülálló, pozitív és üdvözlendő hozzájárulás a szülés világához. Gyakran felismerem Nancy tanítványait a szüléseken, amikor szülészorvosként vagyok jelen, a vajúdás lelkes felvállalásáról, az összpontosításukról, és arról, hogy elképesztő módon képeke megbirkózni a nem várt kihívásokkal. Nagyon ajánlom ezt a könyvet mindent várandós nőnek." 

(Dr. Patricia A. Robertson, egyetemi tanár és szülészorvos, University of California, San Francisco)

"Mint leendő anya, Nancy tanításain keresztül megtanultam tudatosan elfogadni a szülés és a szülői lét bizonytalanságait. Szülészorvosként arra ösztönözött, hogy ezeket a módszereket beépítsem a gyakorlatomba. Nancy bölcsessége, humora és szenvedélye átjárja új könyvét, és közérthető módon adja át mélyreható tapasztalatait. Ez a könyv az ajánlott olvasmányok listájának élére került minden páciensem számára."

(Dr. Sarah Wilson, Kaliforniai Egyetem, San Francisco)