Lelkünk üzenete testünk útjain - A SzomatoDráma-hatásmodell

Kiadó: Medicina Kiadó

Oldalak száma: 180

Borító: kartonált, fülekkel

Méret: 148 x 210 mm

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2024.

5 200 Ft

Miről szól ez a könyv? A bennünk rejlő csodáról. A testünk bölcsességét és művészetét egyedi módon kifejező SzomatoDráma hiánypótló módszer abban az értelemben, hogy viszonylag rövid idő alatt kaphatunk képet a testünkben leképeződő pszichikus folyamatainkról, arról, mit is üzen a testünk. Az átélés gyógyító erővel bír a tünetenyhülésben, az öngyógyító folyamatokban.

A könyv újdonsága a SzomatoDráma hatásvizsgálata, amely a hagyományos és modern pszichológia módszereit egyedi módon integrálva képez hidat önismeret és gyógyulás, test és lélek között. A mű útmutatást ad testünk és lelkünk üzeneteinek értelmezéséhez, ezzel is segítve az elmélyülést belső világunkban. Tudományági besorolás alapján az interperszonális pszichológiába tartozó munkáról van szó, amely a modern pszichoszomatika számára is jelentősnek mondható, és valójában sokkal ígéretesebb eredményekkel zárult, mint azt vártuk. A "test drámájának" megértéséhez a pszichoszomatika, a fejlődéspszichológia, a szomatopszichológia, a nyugati és keleti lélektan egy modellben ötvöződnek.

A könyv a SzomatoDráma korszerű módszere iránt érdeklődő, laikus olvasó számára is élvezetes, "emészthető" mű, amely tíz esettörténeten keresztül tárja fel, hogy a SzomatoDrámában a hangsúly a tünet/betegség jelentésének egyéni élettörténetbe ágyazottságán van. Ezt a felnőttkori kapcsolatainkat átható korai sémák, a kapcsolati játszmák és a testkommunikáció rajzolt modellezése segíti. A mű a SzomatoDráma mint a nyugati és pszichoszomatikus orvoslást, a pszichoterápiás, pszichológusi, mentálhigiénés munkát és önismereti kísérést megújító, korszerű önismereti módszer szélesebb körű ismertetésének és alkalmazásának lehetőségeit is feltérképezi: Quo vadis SzomatoDráma?