Gasztroenterológia

Kiadó: Medicina Könyvkiadó Zrt.

Oldalak száma: 1180

Borító: keménytábla

Méret: 202x285 mm

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2023. 

22 000 Ft

Az orvoslás egyéb területeihez hasonlóan, az utóbbi évtizedekben az emésztőrendszer betegségeiről kialakult ismereteink is ugrásszerűen bővültek és megváltoztatták korábbi felfogásunkat.

A könyv három nagy részt fog át. Az első rész az emésztőrendszer biológiájával és élettani kérdéseivel foglalkozik, amelyeknek az ismerete segíti a klinikai munka tudományos megalapozottságát.

A második részben a gasztroenterológia általános megközelítése kap helyet. Ebben az emésztőrendszeri betegségek jellegzetes tünetein kívül a vizsgálóeljárások bemutatására is sor kerül, és részletezik a gasztroenterológiához szorosan csatlakozó orvosi ágazatokkal való kapcsolatot is. A gasztroenterológiai tudásanyagnak fontos része ugyanis a farmakológia, az infektológia, az immunológia és más résztudományok ismerete, hiszen ezek nélkül az emésztőrendszeri betegségek tudományos igényű szemlélete és kezelése nem valósulhat meg.

A harmadik rész az egyes szervek betegségeinek klinikai szemléletű bemutatására vállalkozik. A hagyományoknak megfelelően tárgyalja a kóreredet, a kórisme, az elkülönítő kórisme és a kezelés fontos szempontjait.