Dr. Elaine N. Aron: Szeretet és hatalom válaszútján

Kiadó: Sensum Donum Kft.

Oldalak száma: 283

Borító: puhakötés

Méret: 250 mm x 135 mm x 20 mm

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2014.

3 960 Ft

Nap mint nap kifejezzük szeretetünket és törődésünket egymás iránt. Emellett összehasonlítjuk magunkat másokkal, versengünk, tiszteletre, befolyásra vagy hatalomra vágyunk. Elaine N. Aron, a Szuperérzékeny vagyok? című bestseller szerzője feltárja előttünk, hogy az egészséges önértékelés ennek a két viselkedésnek - a szeretetnek és a versengésnek - az egyensúlyán alapszik. Amikor túlzott jelentőséget tulajdonítunk a pozícióknak és nem eleget a kapcsolatoknak, akkor megszégyenültnek, vesztesnek vagy elnyomottnak érezhetjük magunkat, erősítve ezzel alacsony önértékelésünk gyökereit.

dr. Aron megmutatja nekünk, hogyan vihetünk szeretetet azokba a helyzetekbe, amelyek látszólag a hatalmat igénylik, és hogyan kezeljük a szeretet köpönyegébe bújtatott hatalmi játszmákat. A praxisából merített történetekből, tesztekből és gyakorlatokból megtanulhatjuk, hogyan működik a kapcsolódás, a versengés és hogyan aktivizálódik az alulértékelés életünkben.

Segítséget kapunk az otthontól a munkahelyig ahhoz, hogy:

• tudatosan használjuk a szeretetet és a versengést, és ezáltal elkerüljük a megszégyenülést és a vereséget

• megszüntethessük a feszültséget kapcsolatainkban

• elkezdjünk dolgozni a tudattalanunkkal is, ahol alacsony önértékelésünk gyökerei vannak

• elcsendesítsük azt a belső hangot, ami megakadályoz bennünket abban, hogy otthon és a munkahelyünkön igazán önmagunk legyünk.

Dr. Aron - a már tőle megszokott - tudományos alapossággal, világos és empatikus stílussal ad egyszerű, gyakorlatias útmutatást az egyensúly megteremtéséhez, ahhoz, hogy az olvasó harmonikus és tartalmas kapcsolatokat és helyes önértékelést alakítson ki.