Dr. Komlóssy Attila

A Pannonhalmi Piarista Gimnáziumban érettségizett. Fogorvos Miskolcon. A miskolci és a sátoraljaújhelyi kórházban is dolgozott vezető beosztásokban. Fiatal korában intenzív barlangkutató, 1968-ban a Magyar Hidrológiai Társaság ifjúsági tagozatának tagja. A Barlangi Mentőszolgálat önkéntes mentőorvosa, bravúros mentései* elismeréseként 1990-ben Életmentő Emlékéremmel tüntették ki. [MAGYAR KÖZLÖNY 1990-12-15]

2006-ban a Felsőoktatási és Tudományos Tanács tagja.

2012-ben a MTA Miskolci Területi Bizottság Sztomatológiai Munkabizottságának az elnöke. 2015-ben a Magyar Parodontológiai Társaság felügyelőbizottságának az elnöke.

2018-ban a Magyar Fogorvosok Egyesületének Fogpótlástani Társasága ellenőrző bizottságának a tagja.

* "Párját ritkító bravúrral mentették meg egy műkedvelő barlangász életét az elmúlt hét végén a Bükkben.... A szerencsétlenül járt férfi súlyos, életveszélyes sérülésekkel, több mint két órán át feküdt egy párkányon, mire megérkezett a segítség. Ugyanakkor szerencséje is volt, hiszen az a dr. Komlóssy Attila érkezett a helyszínre, aki korábban profi barlangász volt.


— Készenlétben voltam, így szerencsére otthon tartózkodtam — mondja dr. Komlóssy Attila —, amikor szombaton délben riasztottak telefonon. 13 órakor már a sérült mellett voltam. Előtte elláttuk a zúzódásokat és feltehetően bordatörést is szenvedett hölgyet. Angyal Lajos rossz állapotban volt már. Többek között ágyéki csigolyatörést, a boka szilánkos törését, térdízületi törést állapítottunk meg nála, s belső vérzésre is gyanakodtunk. A legnehezebb feladat a magatehetetlen férfi felszínre emelése volt, ami a miskolci barlangászok közreműködésével, kétórai megfeszített munkával sikerült. ... Dr. Komlóssy Attila nem tartja hőstettnek a bravúros mentést, pedig — mint megtudtuk a mentők országos barlangi szolgálata a Szepessy Zsombolyt olyan helynek nyilvánította, ahonnan nincs remény a sérült felszínre hozására. ..."
[ NÉPSZAVA 1990-06-05 ]