Táplálkozás medicina – (L)egyél jól!


Időpont: 2020.06.06. (szombat)

Program 10-től

Ételintolerancia kezelése komplementer módszerekkel - Kautzky-Szemők Adrienn okl. természetgyógyász, fitoterapeuta-reflexológus, agrármérnök

Mivel édesíts? Édesítőszerek hatásának vizsgálata - Ungár Tamás Lászlóné Dr. Polyák Éva PhD, adjunktus, Fizioterápiás és Táplálkozástudományi Intézet, Táplálkozástudományi és Dietetikai Tanszék, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

Válts vegán életmódra! - Dr. Bérczy Judit, endokrinológus, Budai Endokrinközpont

Szünet

Az egészséges öregedés új rendszere és gyakorlata - Dr. Schumann Béla PhD, egyetemi magántanár

Az egészséges táplálkozás és a mentális egészség kapcsolata - Dr. Guseo András ideggyógyász, psychiáter, fejfájás-specialista, agyér-betegségek specialistája, főorvos, az orvostudomány kandidátusa

"Azzá leszel, amit eszel" - az élelmiszer biológia holisztikus megközelítése - Dr. Bartha Ákos PhD, Táplálkozás-Beállítás™: szakmai vezető, élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató

Szünet

Táplálkozás különböző pajzsmirigy eredetű megbetegedések esetén - Prof. Dr. Balázs Csaba MTA Doktora, Budai Endokrin és Immunológia Központ

A gluténérzékenység formái - med. habil. Dr. Tomsits Erika PhD, csecsemő és gyermekgyógyász, gasztroenterológus, SE II. Sz. Gyermekklinika gasztroenterológiai osztály vezető egyetemi docens

A szív- és érrendszeri megbetegedések és az egészséges táplálkozás kapcsolata - Prof. Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész, a Pécsi Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi tanára

Orvosoknak, fogorvosoknak és klinikai szakpszichológusoknak 7 kreditpont, tesztírással. Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható: 1. allergológia és klinikai immunológia, 2. belgyógyászat, 3. csecsemő-gyermekgyógyászat, 4. diabetológus, 5. dietetika, 6. endokrinológia és anyagcsere-betegségek, 7. gastroenterológia, 8. geriátria, 9. gyermek gasztroenterológia, 10. háziorvostan, 11. immunológia (képesítés), 12. iskolaegészségt., ifjúságvéd., 13. klinikai szakpszichológus, 14. Komplementer medicinális tevékenységet végző orvos, 15. megelőző orvostan és népegészségtan, 16. orvos (szakirányú szakképesítés nélkül), 17. orvosi pszichológia, 18. pszichiátria. Egyéb szakvégzettség esetén szabadon választható elméleti képzés. Akkreditációs szám: SZTE-ÁOK/2020.I./00152


Gyógyszerészeknek 14 kreditpont tesztírással. Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható: 1. fitoterápia, 2. gyógyszer-információ és terápiás tanácsadás, 3. gyógyszerész (szakirányú szakképesítés nélkül), 4. gyógyszertár üzemeltetés, vezetés, 5. gyógyszerügyi szakigazgatás, 6. klinikai mikrobiológiai laboratóriumi gyógyszerészet, 7. kórházi-klinikai szakgyógyszerészet, 8. pediátriai gyógyszerészet. Egyéb szakvégzettség esetén szabadon választható elméleti képzés. Akkreditációs szám: SZOTE-GYTK/2020.I./00084


Az alábbi szakmacsoportba tartozó egészségügyi szakdolgozóknak 15 továbbképzési pont: 1. felnőtt ápolás és gondozás, 2. gyermek ápolás és gondozás, 8. gyógyszertári ellátás, 12. védőnői ellátás, 15. rehabilitációs és életvezetést támogató, 16. dietetikai szakmacsoport, 17. természetgyógyászat. Szabadon választható elméleti képzés. Nyilvántartási szám: SZTK-A-31191/2019 


Részvételi díj: 12 000,-Ft


Az előadás nem zártkörű, előzetes jelentkezés alapján és a részvételi díj befizetése ellenében, minden érdeklődőt szeretettel várunk!



Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus 1117 Budapest, Pázmány Péter Sétány 1/A