Dr. Felkai Péter - Utazás- orvostani ismeretek gyógyszerészeknek

Kiadó: Galenus Kiadó

Oldalak száma: 416

Borító: cérnafűzött, keménytáblás

Súly: 1139 gr

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2009

3 900 Ft
  • A magyar utazók több mint 92%-a Európán belül utazik, ahol nincs fertőző megbetegedési veszély, civilizáltak a higiéniás viszonyok; ezért az utazó úgy gondolja, hogy nincs is szüksége utazási tanácsadásra.
  • Pedig ez nem így van: baleset, hőártalom, mozgásszervi problémák, medúzacsípés, mind velejárója lehet egy európai nyaralásnak is.
  • Mi hát a megoldás? A gyógyszertárban kapott utazási tanács. Sok esetben ez természetesen nem pótolja az orvosi ténykedéseket, de az utazó biztos, hogy először a gyógyszertárban keres választ kérdéseire.

Hazánkban még nem jelent meg olyan, az utazásorvostant tárgyaló komplex (tan)könyv, mely jó alapul szolgálna ennek az izgalmas tudományterületnek a megismerésére. Főleg nem jelent meg olyan, mely a magyar utazók szokásaihoz és elvárásaihoz igazítottan, és nem pusztán orvosi, hanem gyógyszerészi szempontoktól vezérelve kísérelné meg ismertetni azt. Az utazásorvostan pedig sokkal nagyobb jelentőségű, ahogy azt netán még a szakmabeliek is gondolják. Ennek fontosságát igazából akkor értjük meg, amikor ezt a könyvet áttanulmányoztuk.

A könyv szerzője tudományos fokozatát az utazási orvostanból szerezte, számos közleménye jelent meg külföldi szakfolyóiratokban, nevét jól ismerik hazánk határain kívül is. A tudományos munka mellett több évtizedet töltött el a beteg utazók ellátásával, így értően és szemléltetően mutatja be az utazási betegségeket és megelőzésük módjait.