Pilling János - Orvosi kommunikáció a gyakorlatban

Kiadó: Medicina Könyvkiadó

Oldalak száma: 324

Borító: karton, ragasztottkötött

Súly: 500 gr

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2018

4.100 Ft
Please select variants first

HOGYAN....
.... lehet az orvosi kommunikáció egyszerre hatékony és időtakarékos is?
... viszonyuljon az orvos páciensei internetes információkereséséhez?
... kommunikáljon az orvos a beteg gyermekekkel?
... lehet szexuális kérdésekről nyíltan beszélni a páciensekkel?
... érdemes kommunikálni feszült, indulatos emberekkel?
... függ össze a kommunikáció a betegbiztonsággal?
Ezekre a kérdésekre és az orvosi kommunikáció számos további "hogyan?"-jára ad gyakorlatias válaszokat ez a könyv. Az ajánlott módszerek hatékonyan használhatók az orvoslás valamennyi területén.

A hatékony gyógyítás nélkülözhetetlen eleme a megfelelő kommunikáció. Ez teremti meg az orvos és a páciens közötti bizalomteljes kapcsolatot, ez teszi lehetővé, hogy az orvos megismerje a diagnózist megalapozó információkat, s ez szükséges ahhoz is, hogy a beteg megfelelően együttműködjön az orvossal.

Írta: Dr. Pilling János PhD

Lektor: dr. Kovács József egyetemi tanár

Pilling János pszichiáter, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében működő orvosi kommunikáció csoport vezetője. Közel húsz éve oktat orvosi kommunikációt orvostanhallgatóknak, rezidenseknek és szakorvosoknak. Korábban a klinikai halálból visszatért emberek élményeinek kutatásával foglalkozott, a haldokló betegeket gondozó Magyar Hospice Alapítvány orvosa és a gyászolókat segítő Napfogyatkozás Egyesület elnöke volt. Gyakorló klinikusként a Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakambulanciájának munkatársa.