Vámos Robi: Légy Te is Bánthatatlan!

Vámos Robi vadonatúj könyve a kirekesztésről, 

kiközösítésről tiniknek és felnőtteknek

270 oldal, cérnafűzött, keményfedeles.

10 éves kortól 110 éves korig 

5 990 Ft

Szülőknek is: 10+1 intő jel, hogy bántják a gyermeked!


"Hiánypótlónak érzem ezt a könyvet. A mai világban, amikor minden a külsőségekről szól, megtanít befelé figyelni. Megtanít önmagadat jó helyen értékelni. Megtanít a másikat megérteni - ha szükséges. Olyan új nézőpontot ad a kezedbe, amire eddig valószínűleg nem is gondoltál. És a könyvhöz tartozó munkafüzettel ezt gyakorlatban is kipróbálhatod. Átirányítja a figyelmet a külső dolgokról a belsőkre.

Ez azért fontos, mert CSAK erre van hatásunk: arra, hogy Én mit gondolok, Én hogy érzem magam. És az ÉN változásom egy idő után valószínűleg másokban is változást vált ki, hiszen a megváltozott viselkedésemre, gondolataimra nem reagálhatnak ugyanúgy, mint a régire.

Ajánlom a könyvet azoknak, akik úgy érzik, hogy bántják őket - kortól függetlenül. És ajánlom azoknak is, akik észreveszik, hogy néha bántanak másokat. Magánemberként pedig köszönöm ezt a könyvet. Fura gyerkőcöket nevelő fura szülőként sokat segít, hogy jobban érthessük és kezelhessük ezt a világot."

Szabó Eszter klinikai szakpszichológus 


"Az én lányomat és ezáltal engem is elég sok támadás ért a múltban. A lányomnak közösségben dühkitörései voltak, ha bárminemű sérelem érte. Én megkaptam, hogy nevelési hiba, de Ő ki lett közösítve. Ez mindennél jobban fájt.
Az iskolában egyre vadabb lett a helyzet. Akkor már egyre durvább dolgok voltak. Bántották, csúfolták, kinevették. A pedagógusok se álltak mellé, pedig akkor már tudtuk, hogy ADHD-s. Egy nap felhívtak az iskolából, hogy menjek érte vagy mentőt hívnak, mert ki akart ugrani az ablakon... Ez egy anya, szülő számára iszonyatos érzés. Nem volt mit tenni, 11 nap pszichiátriai gyógyszerbeállítás következett. Utána kicsit élhetőbb lett a helyzet a suliban.

Ekkor kerültünk kapcsolatba Vámos Robival és a könyveivel. Én a Bátran lehetsz fura-t olvastam és mintha a lányomról szólna... Nem tagadom: bizonyos részeknél sírva olvastam. A kislányom a Pssszt! Csoda vagy-ot olvasta, de mióta személyesen is találkoztak, megváltozott a lányom élete. Boldogabb, kiegyensúlyozottabb, és már nem veszi fel annyira a bántásokat. Egy barátra lelt a személyében.

Ezt az új könyvet azért várom nagyon, hogy megtanulja kezelni ezeket a helyzeteket, mert azóta kiderült, hogy Aspergeres autista is. Így könnyebben megtalálják és várhatóan gyakran lesz a támadások, bántások célpontja."

Hajni
egy anyuka aki mindenre is képes a lányáért

Figyelmeztetés

A könyvben leírtak nem helyettesítik a személyre szabott szakértői segítséget. A leírtakat a
szerző a legjobb tudása szerint írta, de azok nem minősülnek terápiának és nem is
helyettesítik azt. A szerző az olvasottak miatti következményekért felelősséget nem vállal: a
könyv iránymutatásként és a tiszta tapasztalat megosztása céljából készült. Ugyanakkor a
szerző fenntartja, hogy a leírtak hatására bekövetkező pozitív és nem várt mértékű
változások igazán örömteliek lehetnek az olvasó és hozzátartozói számára.