A vér magas húgysavszintje kockázati tényező, mely a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény kialakulásának kockázatát egyaránt növeli.
A magas húgysavszint (hiperurikéia) nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukorbaj is társul hozzá.
Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani.
A fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is lehet csökkenteni.
A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót, purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat tartalmaz. A köynv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyrázó szótára is segíti az olvasót.
Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben szenvedőknek egyaránt.