A porcelánkészítő

ÚJ!

Kiadó: IPC Mirror

Oldalak száma: 400

Borító: keménytábla

Méret: 155 mm x 215 mm x 34 mm

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2024. 

5 999 Ft

A porcelánkészítő


"Szívszorító történet szerelemről és művészetről a náci uralom kegyetlenségeinek viharában."


– LAUREN WILLIG, a Band of Sisters bestseller szerzője 

AZ EL NEM MÚLÓ SZERELEM, A MŰVÉSZET ÉS A MEGDÖBBENTŐ BRUTALITÁSSAL SZEMBEN TANÚSÍTOTT BÁTORSÁG EPIKUS TÖRTÉNETE, MELYET A DACHAUBAN KÉSZÍTETT, KIVÉTELES SZÉPSÉGŰ PORCELÁNFIGURÁK IHLETTEK.

Németország, 1929


Weimarban, egy bohém fiatalok által szervezett mulatságon találkozik először Max, az ígéretes zsidó építész Bettinával, a feltörekvő avantgárd festőnővel, és elsöprő erővel egymásba szeretnek. Tehetségük révén Berlinig jutnak, de a reményteli kezdetre hamarosan a nácizmus fenyegető árnyéka vetül. Maxot a származása miatt a dachaui koncentrációs táborba hurcolják, ahol csupán rendkívüli képességének köszönhetően nem vár rá biztos halál: kivételes szépségű porcelánfigurákat készít. Bettina közben kétségbeesetten próbálja megmenteni szerelmét, s mindent kockára tesz, hogy megszöktesse a lágerből.


Egyesült Államok, 1993


Clara útnak indul, hogy felkutassa a gyökereit, és kiderítse, ki volt az apja, akiről mindössze annyit tud, hogy évtizedekkel korábban egy gyönyörű, fehér porcelánfigurát ajándékozott az édesanyjának. Megkísérli összeilleszteni a múlt darabkáit, és felfedni a származása rejtélyét, miközben visszarepülünk az időben a náci Németország sötét korszakába. Ahogy Clara egyre mélyebbre ás a múltban, végül megérti, hogy az anyja miért akarta oly eltökélten elhallgatni az igazságot megrázó, gyötrelmes múltjáról.


"Egy tehetséges zsidó építész és egy rendkívüli német festőnő mindenen átívelő szerelme a Bauhaus-mozgalom mámorító időszakában, majd a nácizmus árnyékában, ahol megtanulják, hogy a művészet életben tarthatja és meg is mentheti őket – s tanulságként szolgálhat az eljövendő generációk számára."

– MARIE BENEDICT, a Nancy választása szerzője


"Lebilincselő regény bátorságról és árulásról, szerelemről és művészetről. Elragadott a történet, és csak sodort magával egészen a végéig. Részletgazdag, érzékeny és brutális."
CLAIRE FULLER


"Kiemelkedő regény fájdalomról, túlélésről és reményről a második világháború idején. Megragadó, gyönyörűen megírt történet."
– RACHEL HORE, az Utolsó levél haza szerzője


"Zseniális, hogy a szerző milyen könnyedén fűzi össze a két idősíkot ebben a letehetetlen történetben. Egy hősiességgel, árulással, szerelemmel és veszteséggel teli múltat tár elénk."
– HEATHER MORRIS


"Szívszorító történet a szépségről a brutalitás körforgásában."
– LAUREN WILLIG, a New York Times bestseller szerzője


"Lebilincselő, magával ragadó regény a művészet és a háború metszéspontjában."
– LAURA SPENCE-ASH, a Beyond That, the Sea című bestseller szerzője


SARAH FREETHY forgatókönyvíróként, dramaturgként, producerként és televíziós szerkesztőként dolgozott, mielőtt a szépirodalom felé fordult. Családjával Angliában él.