Dr. Kökönyei Gyöngyi Dunakeszin 2018.11.08.

VOKE József Attila Művelődési Központ, 2120 Dunakeszi, Állomás stny. 17.
19:00-20:00 -ig

Jegyár: 2.990 Ft


Titokzatos testi tüneteink 

A test egészségét nagyban segítheti az egészséges gondolkodás - ehhez pedig igencsak jól jön, ha új, megbízható ismeretekre teszünk szert és megtanulunk helyesebben gondolkodni a betegségekről 

"Ó, ennek biztosan lelki okai vannak!" - vágják rá sokan, ha bármiféle betegségről hallanak ismerőseik körében. 
A szomatizáció gondolata - vagyis az a nézet, hogy lelki tényezők képesek testi tüneteket kiváltani - manapság széles körben divatossá vált, ám a tekintetben már nagy a tájékozatlanság, hogy miféle lelki tényezőkről és miféle tünetekről lehet itt szó.

Ebben a zűrzavarban tesz rendet Dr. Kökönyei Gyöngyi.

Az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének munkatársa tudományos eredményekre alapozva, módszeresen áttekinti a pszichoszomatikus betegségek fajtáit és az ezek hátterében meghúzódó lelki jellemzőket és történéseket. 

Többek között választ kapunk arra, hogy jól tesszük-e, ha fokozottan figyeljük testünket, mi történik szervezetünkben, amikor stressznek vagyunk kitéve, illetve léteznek-e szomatizációra különösképpen hajlamos emberek.
Nemcsak érdekes elméleti ismereteket, hanem hasznos gyakorlati tanácsokat is nyújt, így könnyen lehet, hogy épp az előadás során kap majd segítséget ahhoz, hogy megszabaduljon makacs fejfájásától, hátfájásától, hasfájásától vagy a régóta kísértő fáradékonyságtól. 

ONLINE JELENTKEZÉS