Civilizációs betegségek a környezeti ártalmak tükrében


2021.05.14-16. (péntek-vasárnap)

Saját számítógépen vagy okos telefonon nézhető, visszatekerhető, megállítható, videó formátumú előadás! A videók időtartama 2 x 45 perc, amit a hétvége folyamán bármikor megnézhetnek a hallgatók.

Ára: 2500.- Ft


Előadók:

Dr. Tihanyi István - Gyermekgyógyász, Természetgyógyász szakorvos, Homeopata

Kautzky-Szemők Adrienn - Okl Természetgyógyász- reflexológus, komplementer medicina szakterapeuta

Bár a civilizációs betegségek kialakulása olyan régi lehet, mint maga a civilizáció, de elterjedésük az utóbbi néhány évtizedben rendkívül megnőtt. Annak ellenére, hogy egyre többen élnek jó körülmények között, egyre fejlettebb az orvostudomány, a betegségek, ha változtak is, most is az emberi élet kísérőjelenségei maradtak.

Az amerikai dr. Weston Price fogorvos, világutazó és felfedező volt az első, aki felfigyelt arra, hogy ahová a modern életmód beférkőzött, szinte azonnal kialakulnak a civilizált világra jellemző betegségek: a fogszuvasodás, a daganatos betegségek, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, elhízás, cukorbetegség, csontritkulás, asztma, allergia, Alzheimer-kór stb. Ezek váltották fel a korábbi betegségeket, főként a járványokat.

Fontos, hogy pontosan megismerjük a civilizációs betegségek ok-okozati összefüggéseit, hogy időben megakadályozzuk a kialakulásukat, vagy eredményesebben kezelhessük a már meglévő betegségeket.